Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό εν όψει της αυριανής απεργίας



Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία της Τετάρτης 9 Απριλίου από την ΕΛΜΕ Πιερίας.


Σε μαζική συμμετοχή και δυναμική παρουσία στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Απριλίου, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης η ΕΛΜΕ Πιερίας.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης έγινε αναφορά στους λόγους συμμετοχής στην απεργία, στα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί εξαιτίας των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, καθώς και στους επιπλέον περιορισμούς, που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για μια γενική απεργία ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χρήστος Αντωνίου. «Πρέπει να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός και συμμετοχή τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα» επισήμανε. Επιπλέον, σημείωσε ότι στον τομέα της εκπαίδευσης οι απολύσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. «Το αποτέλεσμα είναι πως όσοι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται στους πίνακες του ΑΣΕΠ δεν πληρώνονται πλέον, ενώ έχουν δημιουργηθεί κενά στα σχολεία».

Η ΕΛΜΕ είχε προειδοποιήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι για όσα επρόκειτο να έρθουν, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Στάθης Συμεωνίδης. «Ήδη στο 1ο ΕΠΑΛ δεν λειτουργεί ο Τομέας των Γραφικών Τεχνών, με τα παιδιά να έχουν διδαχθεί μαθήματα ειδικότητας μόνο για ένα μήνα. Τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν να πάρουν απολυτήριο και δε θα μπορέσουν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο 2ο ΕΠΑΛ» πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι η απεργία γίνεται και για τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά και για τους ωρομίσθιους που εργάζονται με 500 ευρώ το μήνα.

Από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Θεολόγος Χατζηκωνσταντίνου επισήμανε ότι καταργήθηκαν τομείς, στους οποίους φοιτούσε σημαντικός αριθμός μαθητών, ειδικά από οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, όπως ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας. Συμπλήρωσε, επίσης, πως οι εκπαιδευτικοί υφίστανται επιπλέον περιορισμούς στα ταμεία τους και μειώσεις των επικουρικών συντάξεων. «Ο αγώνας είναι και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Η φτώχεια είναι ιδιαίτερα έντονη μορφή βίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτούς που οδηγούν ένα τεράστιο τμήμα του ελληνικού λαού σε συνθήκες φτώχειας» κατέληξε.

Πηγή: olympiobima.gr

 
Developed by electro-net.gr