Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Σχέδιο απασχόλησης



Αφορά την υποστήριξε 135 ανέργων της Πιερίας

Το «σχέδιο απασχόλησης Πιερίας» υλοποιεί η «Πιερική Σύμπραξη» και το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος. 

Αντικείμενο του σχεδίου απασχόλησης είναι η υποστήριξη 135 ανέργων που κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μέσω δράσεων κατάρτισης, επιμόρφωσης και συμβουλευτικής.

Στο πλαίσιο του έργου προηγήθηκαν ήδη προγράμματα κατάρτισης των ωφελουμένων σε θέματα μεταποίησης τροφίμων-ποτών, παροχής υπηρεσιών με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, τεχνικοοικονομικά στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας και προϊόντων-υπηρεσιών πράσινης οικονομίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν προγράμματα συνοδευτικής επιμόρφωσης για την απόκτηση οριζόντιων επαγγελματικών προσόντων στον ψηφιακό και μαθηματικό αλφαβητισμό (βασικές γνώσεις Η/Υ και βασικά μαθηματικά) και γενικές επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Πιερικής Σύμπραξης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις επιδότησης αλλά και προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους ωφελουμένους του «Σχεδίου Απασχόλησης Πιερίας».

Δικαιούχοι είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (εκτός από εξαιρούμενες οικονομικές δραστηριότητες όπως νυχτερινά κέντρα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου, εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, τα ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ ΑΕ, Σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα) και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του.

-Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

-Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. 

Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης και θα καταβάλλεται σε δίμηνη βάση.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 4 μήνες.

Πηγή: eptanews.gr

 
Developed by electro-net.gr