Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει τον “ξαφνικό θάνατο” 23 φορέων του δημοσίου. Ένα νομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει ουκ ολίγες αντιδράσεις και προβλέπει αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς επίσης και την απλοποίηση ορισμένων διοικητικών διαδικασιών.
Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους, αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι η απόλυση όσων έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για όσους εργάζονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
Όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, προβλέπεται η ένταξή τους στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αφού προηγουμένως ενταχθούν στη διαθεσιμότητα.
Ποιοι φορείς καταργούνται
Στους φορείς που καταργούνται περιλαμβάνονται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), δύο ινστιτούτα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών), οι οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Κωπαΐδας.
Επίσης, με το σχέδιο νόμου αλλάζει και η αξιολόγηση του προσωπικού, καθώς θεσπίζεται ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με τους βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με τους βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων).
Πηγή: www.koutipandoras.gr