Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ που πήραν μίζες για τα εξοπλιστικά, όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας Ευσταθίου

Ο 82χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευσταθίου ομολόγησε ότι για την κατάρτιση των αμαρτωλών συμβάσεων στα εξοπλιστικά έδωσε μίζες στον πρώην αρχηγό ΓΕΝ ναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη που δεν βρίσκεται στη ζωή, και στον πρώην αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, ενώ έδωσε ονόματα και άλλων αξιωματικών.

Αξιωματικός των υποβρυχίων ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης στις αρχές της δεκαετίας του ’80 αποσπάστηκε στο ελληνικό κλιμάκιο στα ναυπηγεία της Η.D.W. στο Κίελο της Γερμανίας όπου και γνώρισε και παντρεύτηκε τη Σαμπίνα, κόρη Γερμανού αξιωματικού του στρατού που υπηρετούσε στην ίδια περιοχή.
Ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης διήγε βίον ασκητικό και διέμενε με την τετραμελή οικογένειά του σε ένα λιτό μικροαστικό διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 επί υπουργού Τσοχατζόπουλου καταλαμβάνει τις θέσεις του Αρχηγού Στόλου και εν συνέχεια του Αρχηγού ΓΕΝ.
Σημειωτέον είναι η κρίσιμη εποχή του η Ελλάδα αποφασίζει για τον τύπο και την προμήθεια των υποβρυχίων. Ο ανταγωνισμός ειναι σκληρός. Γερμανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί συναγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει το πρόγραμμα. Οι «υποβρύχιοι» αξιωματικοί του Ναυτικού, γερμανοτραφείς στο σύνολό τους, προκρίνουν με «κλειστά μάτια» τα γερμανικά υποβρύχια, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα και το Μαξίμου.

Η περίπτωση του Κ. Παναγιωτάκη

Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης έμοιαζε περισσότερο με διανοούμενο παρά με στρατιωτικό, γράφει ο Δήμος Βερύκιος στο Εθνος. Λόγιος – ποιητής και συνάμα στρατιώτης δεν εκδήλωνε τάσεις προβολής και δεν τον διακατείχε η μανία της εξουσίας. Η οικογένειά του είχε μείνει στην Αμερική από την εποχή που ήταν στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουάσιγκτον. Πραγματικός ασκητής με ένα πιάτο χόρτα συνήθιζε να τρέφεται για μία ολόκληρη μέρα. Καθε άλλο παρά έδειχνε ότι μπορεί να έχει σχέση με το χρήμα γι” αυτό και όσοι τον γνώριζαν καλά έπεσαν από τα «σύννεφα» με την καταγγελία Ευσταθίου.
Ο Παναγιωτάκης δεν έκανε εύκολα τα χατίρια – ρουσφέτια της πολιτικής ηγεσίας γι” αυτό και αποστρατεύθηκε σχετικά πρόωρα. Στον Ακη Τσοχατζόπουλο, αν και τον είχε επιλέξει για αρχηγό ΓΕΣ, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη όπως ο Θεοδωρουλάκης. Μάλιστα ο Ακης είχε πάρει από φόβο τον Παναγιωτάκη, που τον αποκαλούσε «χάρο», σύμφωνα με το Εθνος. Παρ” όλα αυτά, όπως παρατηρούν οι πιο δύσπιστοι, όλες οι μεγάλες επιλογές για τους εξοπλισμούς είχαν περάσει με τη σύμφωνη γνώμη τής τότε πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Πηγή: www.arouraios.gr

 
Developed by electro-net.gr