Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίστηκαν Λαγός και Μιχαλολιάκος

Με την επιβολή αυστηρότατων περιοριστικών όρων

Αποφυλακίστηκαν λίγο μετά τις 17.30 οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γιάννης Λαγός και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Οι δύο βουλευτές είχαν προφυλακιστεί για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά τις απολογίες τους στις ανακρίτριες.


Λίγο πριν την αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέλη του κόμματος έβγαλαν μέσα από τη φυλακή όλα τα προσωπικά αντικείμενα των δύο αντρών, ενώ χαρακτηριστικό περιστατικό είναι πως μέσα σε μία σακούλα φάνηκε κάποιο δημοσίευμα με τις φωτογραφίες των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν τραυματίσει θανάσιμα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, το Νοέμβριο του 2013.


Αν και από νωρίς σήμερα αναμενόταν η αποφυλάκισή τους, ωστόσο άργησε καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού ανέμεναν ένα φαξ, που καθυστερούσε να φτάσει.

Κατά την αποφυλάκισή του, τον Γιάννη Λαγό περίμενε η μητέρα του και η θεία του, ενώ έξω από τη φυλακή υπήρχε κόσμος που ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις ενώ απευθείας επιβιβάστηκε και αποχώρησε.


Στο μεταξύ έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται από πολύ νωρίς και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, όπως και συγγενείς και φίλοι. Τον Νίκο Μιχαλολιάκο περίμενε να αποφυλακιστεί και ο πατέρας του Φουντούλη, Λάμπρος Φουντούλης, που σήμερα είναι ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας, δήλωσε έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού: «Η αποφυλάκιση γίνεται λίγες μέρες πριν λήξει, στις 28/03, το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Τώρα, σκόπος του κ. Μιχαλολιάκου είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που μαύρισαν την εικόνα του ίδιου και του κόμματος».

Ο Νίκος Αντωνιάδης, επίσης δικηγόρος του κ. Μιχαλολιάκου δήλωσε: « Ο κ. Μιχαλολιάκος βγήκε σήμερα από εκεί που κάποιοι τον έβαλαν παράνομα όλο αυτό το διάστημα. Έχει την πεποίθηση ότι δεν θα ξαναμπεί μέσα. Από εδώ και το εξής θα δουλέψουμε σκληρά. Σκοπός τώρα είναι να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τη δίκη όπου εκεί πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Δεν περιμέναμε την αποφυλάκισή του σήμερα, μόλις λίγες μέρες πριν λήξει το 18μηνο. Αυτό όμως είναι ένα θετικό στοιχείο καθώς δείχνει ότι η Δικαιοσύνη αρχίζει και βλέπει πιο ξεκάθαρα κάποια πράγματα όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη με την Λιάνα Κανέλλη, ο οποίος τελικά αθωώθηκε». Σε ό,τι αφορά την υποχρέωση του αρχηγού της Χ.Α να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό -όρος που επιβλήθηκε για παραβάσεις που αφορούν στο νόμο περί όπλων - ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι παρανόμως επιβλήθηκε αυτός ο όρος. «Θα δράσουμε για την άρση του» είπε. 







Πηγή: protothema.gr

 
Developed by electro-net.gr