Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Φανάρι για τους… απρόσεχτους

Φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Αγίας Παρασκευής και Βασιλείου Β’

Στην υλοποίηση της απόφασης για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση Αγίας Παρασκευής και Βασιλείου Β’ στην Κατερίνη, προχωρά ο Δήμος Κατερίνης, αφού στο σημείο, σημειώνονται καθημερινά σχεδόν ατυχήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη, καθώς και για τη διαμόρφωση διαβάσεων που θα κάνουν ασφαλή την διέλευση των πεζών.

Όπως τονίζεται στην απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, στη διασταύρωση Αγίας Παρασκευής και Βασιλείου Β’, γίνονται ατυχήματα με μεγάλη συχνότητα, όπως επιβεβαιώνει το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης αλλά και διάφοροι δημότες. 

Η πρόκληση ατυχημάτων, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, συμβαίνει επειδή αφενός η οδός Αγίας Παρασκευής είναι διπλής κατεύθυνσης (με πλάτος 6,20μ.) και έχει τον ρόλο αρτηρίας, η οποία σε συνδυασμό και με τις οδούς Θεσσαλονίκης, Τερζοπούλου και Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους, διατρέχει την πόλη με κατεύθυνση Ανατολή – Δύση και αντίστροφα, με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Αφετέρου η οδός Βασιλείου Β΄ είναι επίσης διπλής κατεύθυνσης (με πλάτος 6,00μ.) και καθώς συνδέει την την κεντρική οδό της Μεγάλου Αλεξάνδρου με την νότια περιοχή της πόλης, έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. 

«Παρά την υφιστάμενη κατακόρυφη σήμανση τα οχήματα που χρησιμοποιούν την οδό Βασιλείου Β΄, πιθανόν λόγω του ότι είναι μία συνεχής ευθεία, αναπτύσσουν ταχύτητα και παραβιάζουν την προτεραιότητα της οδού Αγίας Παρασκευής», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση, σημειώνοντας πως οι διάφορες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιχείρησε ο Δήμος, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, για αυτό και κατέληξε στην πρόταση τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη ως μόνο τρόπο για να αποτραπεί η εμπλοκή των διερχόμενων οχημάτων.

Τέλος, επειδή αναγνωρίζεται ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού Αγίας Παρασκευής είναι σχεδόν τριπλάσιος του εκείνου της οδού Βασιλείου Β΄, οι χρόνοι κατά τους οποίους θα επιτρέπεται η κάθε κίνηση θα είναι ανάλογοι.


Πηγή: eptanews.gr

 
Developed by electro-net.gr