Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Μάχη» για ένα γραφείο στη βουλή από πρώην πρωθυπουργούς και πρώην πρόεδρους της Βουλής

Μεγάλη «μάχη» γίνεται τις τελευταίες ημέρες στο κεντρικό κτήριο της Βουλής, με πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της Βουλής να αρνούνται να αποχωριστούν τα γραφεία τους αλλά και τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα, τους παρακαλούν να μετακομίσουν σε περιφερειακά κτήρια.

Η μεγάλη μάχη γίνεται για το προνομιακό γραφείο που διαθέτει τα τελευταία χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Πρόκειται για το πρώτο γραφείο που συναντά κανείς καθώς μπαίνει από την είσοδο του Κοινοβουλίου, όπου συνήθως τοποθετούνται οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων.

Είναι προνομιακό, καθώς είναι στο ισόγειο, σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο στην Ολομέλεια και δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Επίσης, είναι ευρύχωρο, διαθέτει τρεις ξεχωριστούς χώρους και ιδιωτική τουαλέτα.

Το συγκεκριμένο γραφείο αποτελούσε στο παρελθόν το κοινοβουλευτικό στρατηγείο του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ιωάννη Αλευρά και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα τελευταία χρόνια το κατείχε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ως πρώην πρόεδρος.

Ωστόσο, η απώλεια της βουλευτικής του ιδιότητας τον υποχρεώνει να το αποχωριστεί και να μετακομίσει σε άλλο κτήριο της Βουλής, που βρίσκεται από τις λεωφόρου Αμαλίας.

Ο ίδιος όμως αρνείται να το εγκαταλείψει και έθεσε μόνο έναν όρο για να μετακομίσει: να εγκατασταθεί εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου, βάσει του Κανονισμού τηςΒουλής, δικαιούται γραφείο ως πρώην πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη επιθυμία έχει εκφράσει και ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω των στενών του συνεργατών, με το επιχείρημα ότι στον ίδιο χώρο είχε καταλύσει ο παππούς του.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο γραμματέας του εξηγούσε ότι υπάρχει τεράστιο χωροταξικό πρόβλημα και πως με επτά κοινοβουλευτικές ομάδες δεν υπάρχουν κενά γραφεία.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι υπάλληλοι του Γιώργου Παπανδρέου είχαν ήδη ξεκινήσει τη μετακόμιση. Πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής τονίζουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει και δεν αποκλείουν στο τέλος να βρεθεί εκεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Σφήνα» στην εμπλοκή που παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες φαίνεται να μπαίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να ζητά και αυτός το συγκεκριμένο γραφείο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετακόμισε πριν από λίγες ημέρες από την πτέρυγα του πρωθυπουργού σε δίχωρο γραφείο στο ισόγειο.

Και το συγκεκριμένο γραφείο έχει τη «δική του ιστορία».

Πριν οι συνεργάτες του Παπανδρέου εκφράσουν ενδιαφέρον για το χώρο του Νικήτα Κακλαμάνη, είχαν ζητήσει να πάνε στο συγκεκριμένο γραφείο.

Όταν έμαθαν όμως ότι εκεί θα μεταφερθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έγιναν έξω φρενών, με αποτέλεσμα να ξηλώνουν κάθε βράδυ το ταμπελάκι που γράφει «Γραφείο Προέδρου ΚΟ ΠΑΣΟΚ»!

Απέναντι από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου θα καταλύσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που δεν πάρει το γραφείο Κακλαμάνη.

Επίσης, «εμπλοκή» παρουσιάστηκε και με το γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να φιλοξενήσει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Όταν ζητήθηκε να κατέβει το πορτρέτο ενός προγόνου του Βύρωνα Πολύδωρα, ζήτησε να κατέβει, με αποτέλεσμα να «τα ακούσει» από τον συνεργάτη του πρώην προέδρου της Βουλής. Τελικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βύρων Πολύδωρας θα μεταφερθεί σε κτήριο επί της οδού Σέκερη.


Πηγή: kontranews.gr

 
Developed by electro-net.gr