Υπό κατάληψη θα είναι αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή η Νομική Αθηνών, καθώς οι φοιτητές των δύο σχολών τις οποίες φιλοξενεί (Νομική, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση ως μέτρο αντίδρασης στην πρόταση του κ. Φορτσάκη «οι πρυτανικές αρχές να εισηγηθούν προς τις επιμέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά τμήματα, ώστε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών να αποφασίζουν όλοι απευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν και επιτήδεια επιβάλλουν».
Υπέρ της κατάληψης τάχθηκαν ευθέως φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Από την πλευρά τους, μέλη του ΜΑΣ (ΚΝΕ) προχώρησαν σήμερα σε πρωινή συμβολική κατάληψη στο γραφείο του κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Ευστράτιου Πατσούρη, με τον οποίο θα συναντηθούν σήμερα.
Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί και συνέλευση των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Παράλληλα, στο ΕΜΠ σήμερα -πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Συγκλήτου- φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς απαίτησαν από τον κ. Γκόλια να καταδικάσει με ανακοίνωση τις θέσεις Φορτσάκη, τις επιθέσεις των ΜΑΤ και την κυβερνητική πολιτική. Εκείνος αρνήθηκε και οι φοιτητές, ως αντίποινα, προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας ενώ η συνεδρίαση της Συγκλήτου αναβλήθηκε.
Για την Παρασκευή, το ΜΑΣ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο υπ. Παιδείας (12:00), οπότε δεν αποκλείεται και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν αύριο, για κατάληψη την Παρασκευή.
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων φοιτητικών νεολαιών στην «Κ», υπάρχει πρόθεση οι καταλήψεις να συνεχιστούν έως και την επόμενη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συλλαλητήρια κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Από την πλευρά της, η ΔΑΠ επιτέθηκε στην παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ΕΑΑΚ κατηγορώντας την για τα επεισόδια της Τρίτης στη Νομική - «τα ΕΑΑΚ προπηλάκισαν με "δημοκρατικές" μπουνιές, "δημοκρατικές" κλωτσιές και "δημοκρατικές" φτυσιές φοιτητές που διαφωνούν με τις πρακτικές και τις λογικές τους, θεωρώντας τη σχολή τσιφλίκι τους» ανέφερε - και ζήτησε τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Την ίδια στιγμή, οι θέσεις Φορτσάκη προκαλούν οξύτατους διαλόγους στο Διαδίκτυο και τα πανεπιστημιακά φόρα, ενώ η παράταξη Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων (ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) ζήτησε την παραίτησή του.
πηγή: kathimerini.gr