Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η ιδιωτικοποίηση του νερού θα έχει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή μας


Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Το νερό σαν τα μάτια σου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και συνεχίστηκε η ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη πώληση-ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας μας από το ΤΑΙΠΕΔ.

 Επίσης συζητήθηκε η συνεχιζόμενη παράλληλη απαξίωση και τα προβλήματα της ΔΕΥΑ Κατερίνης. Προηγήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο των εργαζομένων στην ΕΥΑ Θεσσαλονίκης κ. Αρχοντόπουλο Γιώργο για το δημοψήφισμα και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των πολιτών στη συμπρωτεύουσα αλλά και σε άλλους δήμους της χώρας, με αφορμή την επιχειρούμενη ήδη εκεί πώληση του δικτύου ύδρευσης. 

 Ακολούθησε η προβολή του 60λεπτου ντοκιμαντέρ «Πωλείται ζωή» του ΕΞΑΝΤΑ με θέμα τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων της Χιλής και η διεκδίκησή τους από οικονομικούς κολοσσούς μεταλλευτικών εταιρειών. «Το νερό σαν τα μάτια σου» θα συνεχίσει την ενημέρωση των συμπολιτών μας με νέες ανοιχτές συγκεντρώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, επισκέψεις φορέων και καλεί την τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να στηρίξει τον κοινωνικό αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ιδιωτικοποίησης των κοινών μας αγαθών. 

 Η ιδιωτικοποίηση του νερού θα έχει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή και στο περιβάλλον και ιδίως, στην ποιότητα, τη διαθεσιμότητά του, την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό, τις υποδομές και την τιμολόγησή του.

 
Developed by electro-net.gr