Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Έργα παραγωγικής επένδυσης


Για παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται «να εξασφαλίσουν κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια, να μειώσουν το κόστος παραγωγής της, να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα του αγροκτήματος της Κατερίνης και να ανοίξουν νέες προοπτικές ανάπτυξης στην τοπική αγροτική οικονομία» έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης αναφερόμενος στα έργα «Βελτίωση υποδομών στο αγρόκτημα Περιστάσεως» προϋπολογισμού 172.715,00 ευρώ, «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός δικτύου μεταφοράς νερού άρδευσης στην Τ.Κ. Μηλιάς Δήμου Κατερίνης» προϋπολογισμού 410.000,00 ευρώ και «Κατασκευή 2ου Χωμάτινου Ταμιευτήρα στη θέση ‘‘ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΑ’’» προϋπολογισμού € 553.500,00.

Σάββας Χιονίδης: «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής»

«Γενικότερα, έργα όπως αυτό, αλλά και άλλα αρδευτικά έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ήδη δρομολογηθεί σε πολλές περιοχές του Δήμου μας, δημιουργούν, με την εξασφάλιση του αρδευτικού νερού, την ευχερή πρόσβαση στο χωράφι και την ασφαλή μεταφορά και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. Άρα και του εισοδήματος των αγροτών του Δήμου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Ειδικότερα:

Το έργο «Κατασκευή 2ου Χωμάτινου Ταμιευτήρα στη θέση ‘‘ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΑ’’» προϋπολογισμού € 553.500,00 χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και περιλαμβάνει: την κατασκευή χωμάτινης δεξαμενής συνολικής χωρητικότητας 68.118, 75 m3 και έκτασης 15.112,00 m2. Ουσιαστικά με την κατασκευή του ταμιευτήρα θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης νερού για την πληρέστερη άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής, ένα υδραυλικό έργο, το οποίο θα κάνει καλύτερη τη διαχείριση του νερού, μέσα από ένα πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης της άρδευσης της περιοχής και σύνδεσης των υφιστάμενων υποδομών με τα νέα έργα. Με την ολοκλήρωσή του εξασφαλίζεται η επάρκεια νερού για την άρδευση των καλλιεργειών μιας περιοχής 366 στρ και κατ’ επέκταση εξασφαλίζεται – αυξάνεται το εισόδημα των αγροτών. Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών εκκένωσης και υπερχείλισης αυτών, τη σύνδεση με υφιστάμενο αγωγό πλήρωσης καθώς και αγωγό μεταφοράς στην περιοχή άρδευσης.

Το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός δικτύου μεταφοράς νερού άρδευσης στην Τ.Κ. Μηλιάς Δήμου Κατερίνης» προϋπολογισμού 410.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και περιλαμβάνει:

- Κατασκευή αγωγού βαρύτητας 4315 μήκους 3.380 μ.
- Κατασκευή διώρυγας συλλογής ύδατος για τροφοδοσία από παρακείμενο χείμαρρο.
- Στεγανοποίηση υπάρχουσας χωμάτινης δεξαμενής με τοποθέτηση γεωυφάσματος και μεμβράνης ΡΕ 2000 τ.μ.

Παράλληλα, έγινε η προέγκριση και επίκειται η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση υποδομών στο αγρόκτημα Περιστάσεως» προϋπολογισμού 172.715. Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Τοπικό πρόγραμμα του Άξονα 4 «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».

Αναλυτικότερα προβλέπονται:

Η κατασκευή - βελτίωση τριών υφιστάμενων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας ως εξής:

- Τμήμα μήκους 1976 μ. (υπόβαση, βάση, ασφαλτικό), με ταυτόχρονη κατασκευή διαμόρφωση τριγωνικής τάφρου στη μία πλευρά της οδού και την κατασκευή δύο κιβωτοειδών οχετών.
- Τμήμα μήκους 410 μ. (υπόβαση, βάση, ασφαλτικό).
- Τμήμα μήκους 340 μ. (υπόβαση).Συνολικό εμβαδό της επιφάνειας, η οποία θα ασφαλτοστρωθεί: 6.130 μέτρα.

 
Developed by electro-net.gr