Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πεζοδρόμια φιλικά προς τα αυτοκίνητα


Οι «βιοκλιματικού σχεδιασμού» αναπλάσεις στο κέντρο της Κατερίνης και οι ιστορίες καθημερινής τρέλας

«Είναι μια ανάπλαση για την οποία θα είμαστε χαρούμενοι και οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι πρόκειται για βελτίωση της ποιότητας ζωής», διαβεβαίωνε, τον Ιούνιο του 2012, ο δήμαρχος Κατερίνης τους δημοτικούς συμβούλους, που του μετέφεραν παράπονα των περίοικων για τις εργασίες ανάπλασης που είχαν ξεκινήσει στα Αστικά. Έκανε μάλιστα λόγο για «κάποιους, οι οποίοι σκοπίμως παραπληροφορούν τους πολίτες», σχετικά με το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στην περιοχή.

Τελικά, με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης, οι πολίτες αντελήφθησαν επακριβώς, ιδίοις όμμασι και ποσί (κυρίως), το τι έγινε στην περιοχή, αλλά δε δείχνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι.


Μετά τον 10ο καταγεγραμμένο τραυματισμό πεζού (ενός ηλικιωμένου, ο οποίος κόντεψε να χάσει την πνοή του ο δύσμοιρος πάνω στα τσιμεντένια διαχωριστικά των νέων φαρδιών πεζοδρομίων, που το «έργο πνοής» της δημοτικής αρχής προέβλεψε να φιλοξενούν πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα αντάμα), διαμήνυσαν στον δήμαρχο: «Συνεχίστε να βάζετε διαχωριστικά στα πεζοδρόμια... Θα μας έρθει κι εμάς η έμπνευση... Κάπου εκεί κοντά στο Μάιο»!


 
Developed by electro-net.gr