Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σκληρές εικόνες: Άγριος ξυλοδαρμός μουσουλμάνου κρατούμενου μέσα σε φυλακές (Video)

Ο Carlos Larmond, βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές της Οτάβα του Καναδά, κατηγορούμενος για τρομοκρατικές πράξεις. Θεωρείται από τις αρχές ως ένας ιδιαίτερα σκληρός τζιχαντιστής.

Δράστες είναι δυο κρατούμενοι οι οποίοι υποστήριξαν πως ο Carlos Larmond, είχε επανειλημμένα επιχειρήσει να τους προσηλυτίσει στο Ισλάμ. Στην αρχή ήρεμα και με την πειθώ και αργότερα, λένε, άρχισε να τους απειλεί εάν δεν ασπάζονταν το Κοράνι.

Ήταν η ώρα του φαγητού. Οι κρατούμενοι είχαν σχηματίσει ουρά και έπαιρνε ο καθένας τον δίσκο του. Τότε η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον Larmond να πλησιάζει την ουρά και να συνομιλεί με κάποιους κρατούμενους.

Πριν προλάβει να μιλήσει ο Terrence Wilson μαζί με άλλον έναν κρατούμενο του ορμάνε. Μπουνιές και κλωτσιές προσγειώνονται στον ανυπεράσπιστο άνδρα. Το θύμα προσπαθεί να γλυτώσει αλλά κανείς δεν τον βοηθάει. Ακόμη και οι δεσμοφύλακες που εμφανίζονται πίσω από την πόρτα δεν παρεμβαίνουν.

Ο Larmond, προσπαθεί να σταθεί όρθιος. Δέχεται τα χτυπήματα απανωτά στο πρόσωπο και το κορμί του. Πέφτει κάτω και συνεχίζουν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν. Οι άλλοι κρατούμενοι κάνουν στην άκρη από τον φόβο μιας επέμβασης δεσμοφυλάκων.

Τελικά η πόρτα ανοίγει ο Larmond περνάει μέσα στην «ασφάλεια» του δωματίου των δεσμοφυλάκων και οι δυο δράστες αγκαλιάζονται και συγχαίρει ο ένας τον άλλον.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα όταν έγινε το δικαστήριο για την επίθεση αυτή. Ο Wilson και ο συνεργός του, καταδικάστηκαν σε επιπλέον ποινή, 60 ημερών φυλάκισης, για πρόκληση σωματικών βλαβών. «Απείλησε την οικογένεια του πελάτη μου πως εάν δεν ασπαστεί το Ισλάμ, κάποιο μέλος της θα δολοφονηθεί από Τζιχαντιστές» είπε ο δικηγόρους του στο δικαστήριο.

Ο Larmond, βρίσκεται στη φυλακή καθώς οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σκληρό τζιχαντιστή που μπλέκεται σε τρομοκρατικές επιθέσεις και ο οποίος σχεδίαζε να φύγει από τον Καναδά για να πάει να πολεμήσει με το κράτος του ISIS.




Πηγή: topontiki.gr

 
Developed by electro-net.gr