Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε

Προκλητικές δηλώσεις, του προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ που έρχονται, μετά την αποκάλυψη που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης

Τσίπρας για τη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των εταίρων, που άλλα είπαν και άλλα έκαναν, σχετικά με την ρευστότητα.

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε στην συνέχεια και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. 

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη του, στο «RTL» πως, «Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε, σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες». «H ελληνική κυβέρνηση πόνταρε στο ότι αν διαπραγματευτεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει το παράθυρο της ρευστότητας και θα χαλαρώσει τους κανονισμούς της». 

Για το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος, που ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό, δήλωσε πως, «δεν είναι καλή ιδέα ένα δημοψήφισμα», προσθέτοντας πως, «Οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα υπάρξει ή όχι δημοψήφισμα (…) Θα κοστίσει χρήματα, θα δημιουργήσει μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν χρόνο για κάτι τέτοιο».

Τσίπρας: Οι εταίροι μας παραπλάνησαν

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για παραπλάνηση της ελληνικής πλευράς, από τον επικεφαλής του Eurogroup, αφού ο Ολλανδός είχε κάνει προφορική δέσμευση, για αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων που μπορεί να εκδώσει η κυβέρνηση, μετά την συμφωνία Ελλάδας-Θεσμών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως, «Ήταν λάθος που αρκεστήκαμε σε προφορική δέσμευση και όχι σε μια γραπτή, μας παραπλάνησαν».

Βαρουφάκης: Οι εταίροι μας δεν έδειξαν μπέσα

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε πως, «Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες, είχε μεγάλο δίκιο. Εμείς πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το «α» και όχι το «β», σημαίνει το «α» και όχι το «β».

Από την άλλη μεριά, όμως, δυστυχώς, δεν επεδείχθη ίδια προσήλωση στη μπέσα». 
Ενώ στην συνέχεια προσέθεσε πως, «Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μία διαδικασία εμπιστοσύνης».

Κομισιόν: Πρέπει να επιταχυνθεί η διαπραγμάτευση

Από την πλευρά της Κομισιόν, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, δήλωσε πως «υπάρχει σύγκλιση απόψεων ότι οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές». 

Σχετικά με τις αλλαγές στην σύνθεση και τους ρόλους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, η κα. Μπράιτχαρτ είπε ότι, «Εφόσον έχουν την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν είμαστε ικανοποιημένοι».


Πηγή: kontranews.gr

 
Developed by electro-net.gr