Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ψηφίστηκαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής - Πόσες ψήφους πήρε ο προτεινόμενος της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των επτά αντιπροέδρων της βουλής. Όλοι οι προτεινόμενοι εξελέγησαν, εκτός από τον προτεινόμενο της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν έλαβε τις απαιτούμενες ψήφους. Η Ολομέλεια εξέλεξε και γραμματείς και κοσμήτορες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υποψήφιος της νεοναζιστικής οργάνωσης έλαβε κατά τη μυστική ψηφοφορία περισσότερες ψήφους από τον αριθμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα ο Μιχάλης Αρβανίτης έλαβε 37 ψήφους, ενώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές είναι 17.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αλέξη Μητρόπουλος με 229 ψήφους (52 λευκά και 1 άκυρο), δεύτερος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γ.Μπαλάφας με 235 ψήφους (47 λευκά), τρίτη αντιπρόεδρος εξελέγη η Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 229 ψήφους (50 λευκά, 3 άκυρα). Τέταρτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ με 247 ψήφους (34 λευκά, 1 άκυρο). Ο πέμπτος ήταν ο προτεινόμενος της Χρυσής Αυγής που δεν εξελέγη και έκτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι με 210 ψήφους (63 λευκά, 9 άκυρα). Τέλος έβδομος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γ.Λαμπρούλης από το ΚΚΕ με 235 ψήφους (38 λευκά, 1 άκυρο).

Για τις θέσεις των Κοσμητόρων εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας (με 216 και 238 θετικές ψήφους αντίστοιχα), ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κώστας Κουκοδήμος (με 215 θετικές ψήφους). Γραμματείς, εξελέγησαν τέλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Παναγιώτα Δριτσέλη (216 ψήφοι), Ζήσης Ζάννας (212 ψήφοι), Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου (220 ψήφοι) και Βασίλης Τσίρκας (213 ψήφοι), και εκ μέρους της ΝΔ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (222 θετικές ψήφοι). Ο Νικόλαος Κούζηλος, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τη θέση του ΣΤ' Γραμματέα της Βουλής, δεν εξελέγη, καθώς έλαβε μονάχα 33 θετικές ψήφους, έναντι 165 λευκών και 30 άκυρων, σε σύνολο 229 ψηφισάντων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η νέα πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε πως η παρούσα Βουλή διαθέτει περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδας από όσες διαχειρίζεται ο υφιστάμενος Κανονισμός και τόνισε πως κατά την αλλαγή του κανονισμού θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες (σε αυτήν την περίπτωση ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ) να εκπροσωπούνται στα όργανα της Βουλής και στις Επιτροπές.


Πηγή: filathlos.gr

 
Developed by electro-net.gr