Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τρομοκρατική επίθεση σε περιοδικό στο Παρίσι. Έντεκα νεκροί πάνω από 10 τραυματίες (Φωστογραφίες - Live)

Τουλάχιστον δέκα νεκροί είναι σύμφωνα με το Reuters ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δύο δράστες με κουκούλες άνοιξαν πυρ στο κτίριο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετά θύματα.

Σε ύψιστο συναγερμό, στο επίπεδο "συναγερμός για επίθεση" κηρύχθηκε η περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της κυβέρνησης.

Οπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί και ακούστηκαν τουλάχιστον τριάντα πυροβολισμοί.

Η La repubblica αναφέρει πως δύο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κουκούλα και ντυμένοι στα μαύρα εισέβαλαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo στο Παρίσι», σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα.

Ακόμα, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: "Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα νεκροί και πέντε τραυματίες."



Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα, η επίθεση έχει σκιές ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς το Σεπτέμβριο του 2013 το γαλλικό σατιρικό περιοδικό δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο.

Ακόμα, στις αρχές Ιανουαρίου 2013 επανήλθε δημοσιεύοντας 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ, προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

Στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη. "Αν ο κόσμος θέλει να σοκαριστεί, θα σοκαριστεί", είχε δηλώσει για τις αντιδράσεις ο εκδότης του περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ.

Το τελευταίο tweet του περιοδικού στις 7 Ιανουαρίου είχε ένα καρτούν με τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi.


Δείτε τις φωτογραφίες από τον τόπο του μακελειού











Πηγή: kontranews.gr

 
Developed by electro-net.gr