Το βίντεο με την επίμαχη δήλωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος, οι οποίοι όμως σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» των πρυτάνεων του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ
Την παραίτησή του από αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής Γιάννης Τζιφόπουλος μετά τις δηλώσεις περί ανάγκης «φασιστοποίησης της εξουσίας» που είχε κάνει. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρύτανη Περικλή Μήτκα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τζιφόπουλος σε συνέντευξή του είχε πει ότι «πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».
Το βίντεο με την επίμαχη δήλωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος, οι οποίοι όμως σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» των πρυτάνεων του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Φορτσάκη, και του ΑΠΘ κ. Μήτκα, τους οποίους αναφέρουν ονομαστικά μαζί με τον κ. Τζιφόπουλο.
«ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΕΣ, ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τζιφόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΕΘ, ενώ διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου, που γινόταν με τηλεδιάσκεψη.
Φοιτητές, που επεδίωξαν να παρέμβουν στην προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, πήγαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων και διαπίστωσαν ότι τα τμήματα των Σχολών συνεδρίαζαν με τηλεδιάσκεψη από άλλους χώρους.