Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης


Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο της ΕΜΥ aπό σήμερα αργά το βράδυ, ο καιρός αλλάζει ραγδαία καθώς αναμένεται κακοκαιρία σε όλη την βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα,για αύριο Τετάρτη, οι προβλέψεις δίνουν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια ενώ την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τέλος, στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Συνιστώνται ομπρέλες και αδιάβροχα!

 
Developed by electro-net.gr