Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Kyiv Post: Αυτοί κλείνουν το μάτι στον Πούτιν -Λε Πεν, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Φάρατζ επηρεάζουν το ουκρανικό ζήτημα



Για τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του είναι μια συνθήκη εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το σχέδιό του θα βρει ευήκοα ώτα και στην άλλη πλευρά.

Η ανάλυση που κάνει η KyivPost αναφέρει πως η νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου θα προκαλέσει αρκετές αναταράξεις και στο ουκρανικό θέμα. Τα κόμματα της διαμαρτυρίας που αύξησαν τη δύναμή τους σε Γαλλία, Ελλάδα, Μ.Βρετανία, Αυστρία και Δανία δεν τάσσονται μόνο εναντίον της ΕΕ, αλλά καλοβλέπουν και τον Πούτιν ως αντίπαλον δέος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει περισσότερες εξουσίες από ποτέ, σημειώνει η Kyiv Post, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης εξωτερικής βοήθειας και την ικανότητα να ασκήσει βέτο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με αυτό κατά νου, θα πρέπει να προσμετρηθεί η φιλορωσική διάθεση των ευρωσκεπτικιστών.

Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen βγήκε στην κορυφή των γαλλικών εκλογών, κάνοντας την μεγαλύτερη αίσθηση. Τον Απρίλιο η Le Pen επισκέφθηκε τη Μόσχα για να επικρίνει την πολιτική της ΕΕ κατά την περίοδο της κρίσης στην Ουκρανία και εξέφρασε την άποψη ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ.

Μετά την προσάρτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας της Κριμαίας, ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι «η Κριμαία είναι ιστορικά μέρος της Μητέρας Ρωσίας ». Η Λε Πεν, επιπροσθέτως, είναι υπέρ ενός ομοσπονδιακού συστήματος και μιας ευρείας αυτονομίας για τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ελλάδα : ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτιά και η Χρυσή Αυγή την τρίτη θέση. Οι πολιτικές τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, όμως ενδέχεται να συγκλίνουν στο Ουκρανικό ζήτημα. Οπως εξηγεί η εφημερίδα. Οπως και η Λε Πεν, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε προσφάτως τη Μόσχα. Από εκεί προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου μιλώντας για νεοναζί και φασίστες που έχουν καταλάβει την εξουσία. Τάχθηκε υπέρ ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει τις στενές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας.

Από τη μεριά της η Χρυσή Αυγή αποδίδει την έκρηξη στην Ουκρανία σε αμερικανικό δάκτυλο, στους Γερμανούς και στους σιωνιστές. Φυσικά σε όλα αυτά υπάρχει μια έντονη ρητορική υπέρ της Ρωσίας και της Ορθοδοξίας.

Ηνωμένο Βασίλειο : UKIP

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, νικητής στη Μ.Βρετανία, είχε δηλώσει για την κρίση στην Ουκρανία ότι η ΕΕ έχει αίμα στα χέρια της μιλώντας για τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε εγκωμιάσει τον Πούτιν, στον οποίο θέλει να μοιάζει. Οπως είχε σημειώσει ο Guardian, ο Φάρατζ επισκέπτεται συχνά το Κρεμλίνο και φυσικά όχι για λόγους αναψυχής.

Παρόμοια είναι και η πολιτική τακτική στο Κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία και στο Δανικό Λαικό Κόμμα της Δανίας που πήραν σημαντικό μέρος των ψήφων. Αμφότερα δηλώνουν φανατικά υπέρ της ρωσικής θέσης επί του ουκρανικού ζητήματος και δεν κρύβουν πως η παρέμβαση της ΕΕ λειτουργεί σε λάθος κατεύθυνση.

Πηγή: iefimerida.gr

 
Developed by electro-net.gr