Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κατασκευή νέων αρδευτικών γεωτρήσεων και βελτίωση αρδευτικών υποδομών στην Κατερίνη


Την τελική έγκριση για 4 έργα, η κατασκευή των οποίων θα γίνει μέσω του LEADER ανακοίνωσε στο σώμα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος πρόκειται για τα εξής έργα:

Συντήρηση οικίσκου και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Παναγία» Περίστασης, με το ποσό των 82.100 ευρώ. Η γεώτρηση εξοπλίζεται πλήρως, αφού έχουν γίνει όλα τα τεστ για το πόσα κυβικά βγάζει και υπάρχει ετοιμότητα για τον διαγωνισμό.

Κατασκευή νέας αρδευτικής γεώτρησης, ύψους 139.260 ευρώ στη Νέα Τραπεζούντα: δόθηκε η τελική έγκριση και η άδεια δημοπράτησης.

Κατασκευή νέας αρδευτικής υδρογεώτρησης στην Δημοτική κοινότητα Καλλιθέας, ύψους 104.400 ευρώ.

Βελτίωση αρδευτικών υποδομών στον Σβορώνο της τάξεως των 229.000 ευρώ.

Κατασκευή χώρου στάθμευσης στον Εγγλέζικο

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στο σώμα ότι το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εντάσσει στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση πόλεων 2012-2015», στον Άξονα 5 – «Χώροι στάθμευσης στον αστικό χώρο» τη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. 109 (κοντά στον Εγγλέζικο). Πρόκειται για περιμετρικό πάρκινγκ η έγκριση χρηματοδότησης κατασκευής του οποίου, ύψους 230.000 ευρώ, θα γίνει από πιστώσεις του 2013. Η χρηματοδότηση κατασκευής του πάρκινγκ είναι εξολοκλήρου επιδοτούμενη και δεν θα επιβαρύνει τον δημότη ούτε ένα ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία της κατασκευής υπαίθριων περιμετρικών χώρων στάθμευσης και μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με τα πόδια, που προωθεί ο Δήμος Κατερίνης.

 
Developed by electro-net.gr