Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται πιθανή σύγκλιση ψύχους και ζέστης στην Ελλάδα!!


Όλα τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε δει ως τώρα, θέλουν μετά τις 20 Ιανουαρίου, σύγκλιση - σύγκρουση, θερμότερων αέριων μαζών από την Αφρική, με ψυχρότερες αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη, πάνω ακριβώς από την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο και σε περίπτωση που συμβεί, θα πρέπει να φέρει πολλές βροχές αλλά και χιόνια, σε όλη την Ελλάδα. Γενικότερα θα φέρει κακοκαιρία στην χώρα μας. Τις περισσότερες φορές που έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν, η χώρα μας είχε δει αρκετά μεγάλα ύψη τόσο βροχής όσο και χιονιού, ενώ οι διαφορές της θερμοκρασίας μεταξύ βορρά και νότου, ήταν τεράστιες.

Ενδεικτικά το 2001 που είχε συμβεί κάτι τέτοιο, η Φλώρινα είχε -10oC με χιόνι το μεσημέρι, ενώ περιοχές του νότιου Αιγαίο είχαν +20oC με ισχυρές βροχές. Φαίνεται γενικότερα να επικρατούν δυτικοί, νοτιοδυτικοί άνεμοι στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, και βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενής όμως άνεμοι, στην βόρεια Ελλάδα. Συμπερασματικά, τέτοιου είδους καιρικές διατάξεις, δίνουν αρκετές φορές στην χώρα μας, ιστορικές κακοκαιρίες και από πλευράς βροχοπτώσεων αλλά και από πλευράς χιονοπτώσεων.

Μένει να αναλύσουμε λοιπόν και τα προγνωστικά στοιχεία των επόμενων ημερών που θα προκύψουν, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο σίγουροι για την πρόβλεψη μας αυτή, η οποία έχει μεγάλες πιθανότητες για να βγει σωστή, για μετά τις 20 Ιανουαρίου και κυρίως για το χρονικό διάστημα μεταξύ 22-27 Ιανουαρίου.


 
Developed by electro-net.gr