Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ανοίγουν οι πόρτες για Έλληνες στις ΗΠΑ. Μεγάλες επιχειρήσεις ζητούν προσωπικό

Το... πολυπόθητο εισιτήριο για εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν επτά μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες της ηπείρου σε τουλάχιστον 1.900 Έλληνες.

Οι εταιρείες που παρουσιάζει σήμερα το «Εργασία» δραστηριοποιούνται στο σύνολο των Πολιτειών της Αμερικής αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόκειται για εταιρείες-σταθμούς στην ιστορία του παγκόσμιου εμπορίου. Επενδύοντας καθημερινά στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, αλλά κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό τους, το οποίο εκπαιδεύουν και καταρτίζουν, προκειμένου να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις αρχές και τα στάνταρ τους, «χτίζουν» ένα επιτυχημένο και κερδοφόρο μέλλον, με δεκάδες οφέλη για τους εργαζομένους, νυν και μελλοντικούς.

Όσο για τους ενδιαφερομένους που επιθυμούν να διεκδικήσουν τη «χρυσή» ευκαιρία για εργασία σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο περιβάλλον με υψηλές απαιτήσεις αλλά και προνόμια, νέοι ορίζοντες ανοίγονται μέσα από τη νέα πολυαναμενόμενη συνεργασία της ελληνικής με την αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη «νέα μεταναστευτική νομοθεσία», που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά. Εξάλλου, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την εταιρεία που τους ενδιαφέρει αποστέλλοντας βιογραφικό σημείωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθούν ανέρχεται σε πάνω από 1.900, οι οποίες αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό και προσωπικό μέσων προσόντων, με ταλέντο και δέσμευση για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων, διευθυντές και στελέχη Πωλήσεων, οικονομικό προσωπικό, υπεύθυνοι management, μάνατζερ Προώθησης Προϊόντων, στελέχη Εξυπηρέτησης Πελατών είναι μόνο κάποιες από τις προσφερόμενες ειδικότητες, για τις οποίες μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι Έλληνες υποψήφιοι. Αναφορικά με τις εταιρείες, υποψήφιοι εργοδότες είναι οι ακόλουθες:

Amazon.com

Την εμπειρία της συνεργασίας με την εταιρεία-ηγέτη στις διαδικτυακές (online) πωλήσεις, Amazon.com, μπορούν να απολαύσουν δεκάδες ενδιαφερόμενοι ποικίλων προσόντων και βαθμίδων εκπαίδευσης. Η εταιρεία προσφέρει πάνω από εκατό ευκαιρίες εργασίας σε διάφορα τμήματά της, οι οποίες αφορούν τεχνικές και διοικητικές ειδικότητες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ειδικότητες: Technical Program Manager, Senior Product Manager, Sr. Start-Up Project Manager και Sr. Innovation & Design Engineer. Επιπλέον, ζητείται προσωπικό για τη στελέχωση του τμήματος ανθρωπίνων πόρων, παροχών Διαδικτύου, εξυπηρέτησης πελατών, συστημάτων λιανικής αλλά και τμημάτων που απαιτούν υψηλότερη εξειδίκευση, όπως τα Appstore, Cloud Drive, e-Commerce Platform Systems (eCPS), Kindle και Kindle Content.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα για κάθε θέση προσόντα, μεταξύ των οποίων πτυχίο Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ αυτό που θα «μετρήσει» επίσης είναι η προσωπικότητα και η ακεραιότητά τους. Αναλυτικά, οι θέσεις που προσφέρει η Amazon.com καταγράφονται στην ιστοσελίδα http://www.amazon.com/gp/jobs/ref=gw_m_b_careers.

Walt Disney Company

Με επίσημη μασκότ το πιο διάσημο ποντίκι στην ιστορία, τον Μίκι Μάους, η Walt Disney Company αποτελεί σήμερα τον ηγέτη της παγκόσμιας βιομηχανίας ψυχαγωγίας και όχι μόνο. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1923, από τους Walt και Roy Disney, ως το στούντιο Disney Brothers Cartoon, διαθέτει σήμερα δραστηριότητες όχι μόνο στη βιομηχανία animation, παραγωγής ταινιών, τηλεόρασης και ταξιδίων αλλά και στο θέατρο, στο ραδιόφωνο, στη μουσική, στις εκδόσεις, ακόμη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Με τόσο ευρεία γκάμα δράσεων, ο αμερικανικός όμιλος προσφέρει ευκαιρίες εργασίας σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου διαθέτει παραρτήματα όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ιρλανδία, η Ινδία, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ. Όμως η πλειονότητα των προσφερόμενων θέσεων βρίσκεται στην Αμερική, όπου διαθέτει μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων.
Στα στούντιο της Disney είναι ανοιχτές αυτή την περίοδο 44 θέσεις, στα θεματικά πάρκα και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε αυτά ζητούνται 189 νέοι υπάλληλοι, στο δίκτυο των καταστημάτων της σε ΗΠΑ και Καναδά είναι προς κάλυψη 237 κενές θέσεις, ενώ οι εταιρείες του υπόλοιπου ομίλου πρόκειται να προσλάβουν περισσότερους από 420 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις που προσφέρει η εταιρεία ανά τομέα βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://disneycareers.com/searchjobs/

VF Corporation

Τρεις συνεργάτες επιθυμεί να προσλάβει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενδυμάτων παγκοσμίως, η VF Corporation, η οποία εμπορεύεται, μεταξύ άλλων, τα ενδύματα μάρκας Lee, Nautica, Wrangler, Timberland, Eastpak, Kipling, Reef και The North Face. Τα προϊόντα της VF διατίθενται σε 150 χώρες παγκοσμίως μέσω ενός δικτύου 47.000 λιανεμπόρων, ενώ η μακρά ιστορία της -ήδη από το 1989-, τα ετήσια έσοδα της τάξης των 11 δισ. ετησίως και οι 57.000 συνεργάτες παγκοσμίως καταδεικνύουν την ισχύ και το κύρος της εταιρείας ως εργοδότη.
Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους πρόσληψης, τα προσόντα και την αποστολή βιογραφικού σημειώματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα

Πιλότοι και αεροσυνοδοί στις United Airlines

Η United είναι ίσως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, με 86.852 υπαλλήλους. Εκτελεί 652 πτήσεις την ημέρα σε 376 αεροδρόμια και είναι θυγατρική της United Continental Holding. Η United συνδέει πάνω από 100 προορισμούς σε 170 χώρες και έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών με 702 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing. Αποτελεί ένα πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον, με ειδικά προνόμια για τους υπαλλήλους της, που περιλαμβάνουν από δωρεάν ταξίδια και εισιτήρια έως συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά προγράμματα με ευνοϊκούς όρους για τους δικαιούχους.
Οι ανάγκες της για προσωπικό αυτή την περίοδο αφορούν τόσο σε ιπτάμενο προσωπικό (πιλότους και προσωπικό καμπίνας) όσο και για το τεχνικό της τμήμα, το τμήμα τροφοδοσίας, τις κρατήσεις, το προσωπικό αεροδρομίου κ.λπ. Περισσότερες πληροφορίες στο site http://www.united.com/web/en-us/content/company/career/default.aspx

880 προσλήψεις σε Apple - Dell

Από τα Mac στο iPod και από την Apple TV στο iPhone και το iPad, η Apple είναι μια εταιρεία κατασκευής υπολογιστών, έξυπνων τηλεφώνων και προγραμμάτων, που γνωρίζει πώς να δελεάζει το κοινό της με νέα υψηλής ποιότητας προϊόντα, κερδίζοντας τη διεθνή καταξίωση και την ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.
Η Apple ιδρύθηκε από τον Στιβ Τζομπς και τον Στίβεν Bόζνιακ το 1976 σε ένα γκαράζ στη μικρή πόλη Λος Αλτος της Καλιφόρνια και σχεδόν αμέσως λανσάρισε στην αγορά το πρώτο της προϊόν, τον υπολογιστή Apple I, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε χρηματιστηριακή αξία εταιρεία όλων των εποχών, καθώς το 2012 η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε εκείνη της Microsoft.
Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτές περισσότερες από 600 θέσεις σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ για ανώτερα διευθυντικά στελέχη αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους. Η εταιρεία προσλαμβάνει στελέχη για τα γραφεία της σε όλες τις ΗΠΑ αλλά και προσωπικό για τη στελέχωση των καταστημάτων λιανικής που διαθέτει (Apple stores). Μεγάλη ζήτηση υπάρχει για Μηχανικούς στον τομέα Information Systems and Technology, Οικονομικούς Αναλυτές, Λογιστές, Νομικούς, Τεχνικούς και Διοικητικούς για το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικά τις θέσεις που προσφέρει η εταιρεία, καθώς και τα προσόντα που ζητούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Dell

Με 280 νέους συνεργάτες θα στελεχώσει τα τμήματά της στις Ηνωμένες Πολιτείες η εταιρεία-ορόσημο σε είδη προηγμένης τεχνολογίας και πληροφορικής, Dell, η οποία διανύει το 29ο έτος λειτουργίας της με προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Το προσωπικό θα ενισχύσει τα γραφεία της εταιρείας σε όλες σχεδόν τις Πολιτείες, μεταξύ των οποίων το Τέξας, το Ορεγκον, το Οχάιο, το Μισούρι, τη Νεβάδα, την Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη, το Τενεσί και την Ουάσιγκτον.
Οι θέσεις αφορούν τα τμήματα Πωλήσεων, Μάρκετινγκ, Επαγγελματικών Υπηρεσιών και Συμβουλευτικής, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Οικονομικών, ΙΤ, Manufacturing και Logistics, Μηχανικών και Εξυπηρέτησης Πελατών. Με κεντρικό μότο «Καλλιεργούμε το ασυνήθιστο. Κινητοποιούμαστε από την ισχύ των πολλών», η Dell αξιολογεί τόσο τα βασικά προσόντα των εργαζομένων της όσο και την ποιότητα του χαρακτήρα τους, προσλαμβάνοντας τους καλύτερους της αγοράς για την παραγωγή του καλύτερου δυνατού έργου.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι δεκάδες, ενώ ορισμένες εξ αυτών είναι οι Marketing Operations Sr. Manager, Software Development Manager, Sales Support Advisor, Account Service Management Advisor, Client Technical Support Associate, Software Engineer, Business Intelligence Tableau Analyst, Medical Assistant Associate, Network Security Manager, Testing Engineering Sr Advisor. Το προσωπικό θα πρέπει να διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας αλλά και τεχνικών όρων, άλλων ξένων γλωσσών, άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και -κατά περίπτωση- συγκεκριμένων γλωσσών προγραμματισμού.
Αναλυτικά, οι θέσεις που θα καλυφθούν από την εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα προσόντα βάσει των οποίων θα επιλεγεί το νέο προσωπικό καταγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Dell, http://jobs.dell.com , ενώ η αποστολή βιογραφικών μπορεί να υλοποιηθεί και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του LinkedIn.

36 συνεργάτες στην Colgate-Palmolive

Τριάντα έξι θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρονται από την πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων προσωπικής και οικιακής περιποίησης και διατροφής κατοικιδίων, Colgate-Palmolive. Η εταιρεία, διάσημη σε τουλάχιστον 200 χώρες για τα προϊόντα που εξάγει σε όλο τον κόσμο, επιθυμεί να προσλάβει εξειδικευμένους και μη συνεργάτες, οι οποίοι θα είναι απολύτως εναρμονισμένοι με τις αρχές και τον «χαρακτήρα» της εταιρείας. Πέραν των απαραίτητων τίτλων σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, ως επί το πλείστον, να διαθέτουν εργασιακή εμπειρία, να γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα και τον χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή και να διαθέτουν ηγετικές και οργανωτικές ικανότητες. Αναλυτικά, η λίστα με τις προσφερόμενες θέσεις περιέχεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Colgate-Palmolive


Απασχόληση για ένα έτος στην Αμερική

Ανοίγουν οι πόρτες για Έλληνες

Τη δυνατότητα να εργαστούν για έναν χρόνο στις ΗΠΑ άνεργοι νέοι από την Ελλάδα και την Κύπρο δίνει το νομοσχέδιο για τη «νέα μεταναστευτική νομοθεσία», που συζητείται σε αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τροπολογία που κατέθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη, Τσαρλς Σούμερ, παρέχεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες και σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, χωρών των οποίων λιγότεροι από πέντε χιλιάδες υπήκοοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κατά την περσινή χρονιά (όπως η χώρα μας και η Κύπρος), να εργαστούν στις ΗΠΑ για ένα έτος.


 
Developed by electro-net.gr