Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Αναβίωση της μάχης τού Ρούπελ με συμμετοχή τού Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας

Την Κυριακή 12 Μαΐου ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας πραγματοποίησε εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ με σκοπό την παρακολούθηση των ετήσιων εκδηλώσεων αναβίωσης της μάχης των οχυρών. 

Στην εκδρομή συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο (Φαργκάνης Μ., Πόδας Δ., Ευκαρπίδης Κ., Ζαννιάς Β., Καραβίδας Γ.) και πολλά μέλη και φίλοι του συνδέσμου καθώς και οι πρόεδροι (Μπογιατζής Τ. και Αδαμόπουλος Δ. αντίστοιχα) και μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας. 

Οι εκδρομείς, αφού ξεναγήθηκαν από μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών ,στους εκθεσιακούς χώρους του οχυρού (για την περίσταση εκτίθενται οχήματα εποχής , στολές, αντικείμενα και φωτογραφίες), παρακολούθησαν την εντυπωσιακή αναβίωση της μάχης των οχυρών. 

Το μεσημέρι, μετά τη λήξη των εκδηλώσεων συναντήθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών με τον Πρόεδρο Κατιρτζόγλου Β. και μέλη του ΔΣ του αντίστοιχου Συνδέσμου Σερρών, γευμάτισαν μαζί, συζήτησαν, αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες και κατόπιν ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πολύ όμορφης πόλης των Σερρών. 

Γεμάτοι δυνατές αλλά και όμορφες εικόνες επέστρεψαν το βράδυ στην Κατερίνη , έχοντας πρώτη φορά τόσο άμεση εμπειρία των συγκλονιστικών γεγονότων της άνοιξης του 1941. (φωτογράφος της εκδρομής: Νίκος Φαργκάνης).




 
Developed by electro-net.gr