Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αλλάζει το Champions League η UEFA για να κρατήσει τους μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους που θέλουν δικό τους πρωτάθλημα

Σε αλλαγές είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει η UEFA στο format του Champions League, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα πιο προσοδοφόρο. 

Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχουν σκέψεις οι ομάδες της φάσης των ομίλων να μειωθούν από 32 σε 16 και αντί για οκτώ γκρουπ των τεσσάρων ομάδων έκαστο να υπάρχουν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Σε αυτή την περίπτωση, η φάση των ομίλων θα περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο μίνι πρωταθλήματα, με 14 αγωνιστικές ανάμεσα σε πιο ισχυρές ομάδες, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους και συνεπώς περισσότερα έσοδα. 

Η UEFA φέρεται να αναζητεί εδώ και καιρό αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, προκειμένου να μην υπάρχουν παιχνίδια με περιορισμένο εμπορικό ενδιαφέρον, όπως τα ματς μεταξύ μεγαθηρίων και ομάδων από «μικρά» πρωταθλήματα. Ούτως ή άλλως πολλές κορυφαίες ομάδες έχουν εκφράσει ανησυχία για το γεγονός ότι τα χρήματα που κερδίζουν από το Champions League είναι πλέον λιγότερα από αυτά των ομάδων της Premier League. 

«Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση και οτιδήποτε πέσει στο τραπέζι θα συζητηθεί πρώτα και θα συναποφασιστεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», ανέφερε εκπρόσωπος της UEFA στη βρετανική εφημερίδα. 

Πάντως οποιαδήποτε αλλαγή δεν πρέπει να αναμένεται πριν τη σεζόν 2018/19, όταν και θα τεθεί σε ισχύ το νέο συμβόλαιο για την εμπορική και τηλεοπτική εκμετάλλευση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.


Πηγή:  pronews.gr

 
Developed by electro-net.gr