Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ιταλοί πήραν τα κινητά από τους διασωθέντες στο πλοίο San Giorgio!

Την ώρα που οι διασωθέντες του Norman Atlantic θέλουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους και να τους πουν ότι είναι καλά και να μην ανησυχούν οι Ιταλοί φέρονται να τους πήραν τα κινητά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στους διασωθέντες που βρίσκονται στο πλοίο ιταλικού πολεμικού Ναυτικού, San Giorgio, ζητήθηκε να παραδώσουν τα κινητά τους, ενόψει της άφιξης του πλοίου στο Μπρίντιζι.

Μάλιστα, φαίνεται να τους είπαν ότι αυτό γίνεται προκειμένου να τους αφαιρεθεί τυχόν βιντεοσκοπημένο υλικό από τις στιγμές που έζησαν στο Norman Atlantic, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για στοιχεία που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο πλοίο.

Άλλωστε ήδη διεξάγεται έρευνα για το ναυτικό δυστύχημα από τις ιταλικές και τις ελληνικές αρχές.

Η παράδοση των συσκευών θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έξοδό τους από το πολεμικό πλοίο, που προσεγγίζει το Μπρίντιζι σε λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, οι διασωθέντες προβλέπεται να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους ενώπιον των ιταλικών αρχών, ενώ ήδη οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν τον τρόπο της επιστροφής τους στην πατρίδα, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής αν αυτό θα γίνει μέσω αέρος ή δια θαλάσσης.


Πηγή: kontranews.gr

 
Developed by electro-net.gr