Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινάει η πορεία για το Πολυτεχνείο υπό δρακόντεια μέτρα


Έκλεισαν στη 1.00 μ.μ oι πύλες του Πολυτεχνείου και στις 15.00 αναμένεται να ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, με περίπου 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.
Από το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του 1973. Η πόρτα του Πολυτεχνείου καλύφθηκε από κόκκινα γαρίφαλα, αλλά και από ζωγραφιές παιδιών που συμμετείχαν με τους γονείς τους στις εκδηλώσεις μνήμης, ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων και σωματείων εργαζομένων.


Κλειστός, από τις 12 το μεσημέρι, είναι με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, ενώ από τις 14.00 θα κλείσουν και οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι.

Κλειστοί θα είναι επίσης πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τη διευκόλυνση διέλευσης της πορείας, ενώ θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις ορισμένων λεωφορείων και τρόλεϊ έως τα ξημερώματα της Τρίτης.


Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο εδώ.

Σε αστυνομικό κλοιό διεξάγονται και οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα προγραμματίζονται συγκέντρωση και πορείες προς το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή. Νωρίτερα, σήμερα φοιτητές στη Θεσσαλονίκη δεν επέτρεψαν στον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πολυτεχνείου. 

Ο πρύτανης προσήλθε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, πολύ πριν από την προγραμματισμένη ώρα για τις καταθέσεις στεφανιών, ωστόσο μόλις πλησίασε στο μνημείο, μια ομάδα από τους φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο τον εμπόδισε να προχωρήσει. Ο πρύτανης αποχώρησε, χωρίς να δοθεί άλλη έκταση στο περιστατικό.


Πηγή: koutipandoras.gr

 
Developed by electro-net.gr