Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πρόταση εξαγοράς της ΝOVA από τη Forthnet κατέθεσε ο ΟΤΕ


Προσφορά εξαγοράς της Nova κατέθεσε ο ΟΤΕ στην εταιρεία Forthnet όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός την Τρίτη. Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ κυμαίνεται μεταξύ των 250 με 300 εκατ. ευρώ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΤΕ έχει ως εξής:

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ή Εταιρεία) ανακοινώνει ότι, κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό του Συμβούλιο, κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία FORTHNET για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA.

Ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και αναγνωρίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς όφελος των καταναλωτών. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου. 

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays.

Πηγή: tanea.gr

 
Developed by electro-net.gr